Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Η σημασία της Υπαίθριας Άθλησης - Έρευνα

Μία νέα έρευνα από την Αμερική έρχεται να επιβεβαιώσει την σημασία της υπαίθριας άθλησης.

Ακολουθεί αυτούσιο το άρθρο από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 8ης Φεβρουαρίου 2011.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  ΤΟ ΒΗΜΑ 08/02/2011
Πηγή: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=383119&wordsinarticle=


 
"ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται πλέον ότι μία ώρα τρέξιμο στο ύπαιθρο είναι απείρως πιο υγιεινό από την άρση βαρών στο γυμναστήριο ή τον διάδρομο γυμναστικής σε κλειστό χώρο.

Ομάδα ερευνητών από το Κολέγιο Ιατρικής και Οδοντιατρικής της Πενίνσουλα στις ΗΠΑ μελέτησε τις συνήθειες εκγύμνασης 833 ενηλίκων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η άσκηση σε ανοιχτό περιβάλλον λειτουργεί ευεργετικά όχι μόνο σε μυϊκό, αλλά και σε ψυχολογικό και πνευματικό επίπεδο. 


«Η έρευνα έδειξε ότι το τρέξιμο στο ύπαιθρο μείωσε τα επίπεδα άγχους, θυμού και κατάθλιψης» τονίζει η επικεφαλής της μελέτης Τζο Τόμσον-Κουν προσθέτοντας: «Η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει την υπόθεσή μας ότι όσο περισσότερο χρόνο δαπανούμε κάνοντας γυμναστική σε ανοιχτό χώρο τόσο καλύτερα νιώθουμε μυϊκά και πνευματικά». «Ισως το πιο σημαντικό στοιχείο της έρευνας αυτής είναι το γεγονός ότι η υπαίθρια γυμναστική είναι πολύ πιο “θελκτική” για τον κόσμο» επισημαίνει σχετικά ο καθηγητής Μάικλ Ντεπλέτζ καταλήγοντας: «Σύντομα θα δούμε όλο και περισσότερο κόσμο να κάνει στροφή προς πιο υπαίθριες μορφές άσκησης. Αρκετοί άνθρωποι έρχονται και μας λένε ότι με την υπαίθρια γυμναστική έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν να γυμνάζονται».

Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στη Βρετανία και στις σκανδιναβικές χώρες έχουν υιοθετήσει τα τελευταία 2-3 χρόνια μια καινούργια μόδα στον χώρο της γυμναστικής: τοποθετούν σε πάρκα και πλατείες υπαίθρια γυμναστήρια για τους πολίτες που πλέον έχουν βαρεθεί την καθημερινή συνήθεια του να κλείνονται σε τέσσερις τοίχους και να τρέχουν επάνω σε έναν διάδρομο. Τα ειδικά αυτά όργανα γυμναστικής είναι πολύ ανθεκτικά και δεν υπάρχει φόβος να χαλάσουν από την έκθεση στις καιρικές συνθήκες.

Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα, το οποίο έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και σε αρκετούς ελληνικούς δήμους, εκτός από πρακτικό, είναι και άκρως οικονομικό, μια και μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος εντελώς δωρεάν, αρκεί να είναι άνω των 15 ετών."

Εσύ ακόμα θα μένεις σπίτι; Έλα στην πιο fit παρέα, στην παρέα της GymPark.. Γιατί όπου κι αν είσαι ένα GymPark βρίσκεται σίγουρα δίπλα σου..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας για το άρθρο...