Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα Μυικής Ενδυνάμωσης στο GymPark..Μέρος Δεύτερο (Μέση, Πόδια, Κοιλιακοί)

Θέλεις να γυμναστείς στο GymPark και δεν ξέρεις τον τρόπο; Δεν ξέρεις ποια είναι η σωστή μέθοδος για να πετύχεις αυτό που θέλεις και ποια όργανα πρέπει να χρησιμοποιήσεις;

Πάμε να δούμε αναλυτικά ένα πρόγραμμα μυικής εκγύμναστης που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη φόρμα σου αλλά και να τονώσεις τoυς μυς της μέσης, των ποδιών και των κοιλιακών

Τι είναι και που με βοηθάει

Οι παρακάτω ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να ενδυναμώσεις τις μυϊκές ίνες της μέσης, της κοιλιάς και των ποδιών.

Κατά την προσπάθεια εκτέλεσης των ασκήσεων θυμήσου να βγάζεις αναπνοή για να βοηθήσεις στη σωστή οξυγόνωση των μυϊκών ιστών.

Οι ασκήσεις μυικής εκγύμναση βοηθούν στην διατήρηση της καλής ισορροπίας αλλά και στη βελτίωση της ευλυγισίας. Σκοπός των ασκήσεων είναι να σε βοηθήσουν να τονώσεις τη μυϊκή όσο και την οστική μάζα του σώματός σου.

Ποια όργανα πρέπει να χρησιμοποιήσω

Τα όργανα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τα παρακάτω:

Πάγκος Κοιλιακών
                                       
Ελλειπτικής Κίνησης Ποδιών
                                            
Εκτάσεων
                             
Έκτασης Ποδιων
                          

Κατά την άσκηση φροντίστε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσεως όπως αυτές αναφέρονται στα όργανα.


Τι πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσω

Το πρόγραμμα γυμναστικής σου θα πρέπει να εκτελείται 2 έως 3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να δώσεις στον οργανισμό σου τη δυνατότητα να ξεκουράσει τους μυϊκούς του ιστούς.

Πριν κάνουμε οποιαδήποτε χρήση των οργάνων δύναμης συνιστάται μια καλή προθέρμανση σε κάποιο από τα αερόβια όργανα (βάδισης αέρος, ποδήλατο ή stepper) . Τελειώνοντας από την προθέρμανση κάνουμε κάποιες διατατικές ασκήσεις (το επίσης γνωστό και ως stretching) για όλες τις μυϊκές ομάδες που πρόκειται να δουλέψουμε (μέση, κοιλιακούς, πόδια)

Τελειώνοντας με τις διατάσεις ξεκινάμε τις πρώτες μας ασκήσεις:

Ενδυνάμωση μυϊκής ομάδας μέσης:

Έχοντας ολοκληρώσει την προθέρμανσή μας ξεκινάμε τις ασκήσεις μας στο όργανο Ελλειπτικής Κίνησης Ποδιών. Διαβάζοντας προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης του οργάνου εκτελούμε τρία set του 1 λεπτού το καθένα.

GymPark Πεύκης
GymPark Αυστρίας (Βιέννη)Ενδυνάμωση μυϊκής ομάδας ποδιών και γλουτών:

Έχοντας ολοκληρώσει την προθέρμανσή μας ξεκινάμε τις ασκήσεις μας από το όργανο Έκτασης Ποδιών. Διαβάζοντας προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης του οργάνου εκτελούμε τρία set από 12 έως 15 επαναλήψεις το καθένα βγάζοντας σωστή αναπνοή κατά την προσπάθεια εκτέλεσης της προσπάθειας. Τελειώνοντας την προσπάθεια μας μετακινούμαστε στο όργανο Εκτάσεων όπου επιχειρούμε πρόγραμμα επίσης τριών set από 12 έως 15 επαναλήψεις το καθένα

GymPark Βύρωνα
GymPark Πάτρας
.
Eνδυνάμωση μυϊκής ομάδας κοιλιακών:

Έχοντας ολοκληρώσει την προθέρμανσή μας ξεκινάμε τις ασκήσεις μας στο όργανο του Πάγκου Κοιλιακών. Επιχειρούμε 3 set των 20 επαναλήψεων με διάλειμμα 15-20 δευτερολέπτων μεταξύ των set.

GymPark Αυστρίας (Βιέννη)
GymPark Γαλατσίου


Από set σε set θα πρέπει να μεσολαβεί διάλειμμα τουλάχιστον 30 δευτερολέπτων έως 1 λεπτό.
 

Σε περίπτωση που επιθυμείται να γυμνάσετε περισσότερες από 1 μυϊκές ομάδες τη φορά θα πρέπει να μεσολαβεί διάλειμμα τουλάχιστον 2 -3 λεπτών μετά την ολοκλήρωση της χρήσης κάθε οργάνου.
 

Κατά την προσπάθεια εκτέλεσης κάθε άσκησης πρέπει να θυμάστε να βγάζετε αναπνοή για να βοηθάτε στη σωστή οξυγόνωση των μυϊκών ιστών.
Για περισσότερες ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης στα GymPark πιέστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας για το άρθρο...