Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα Μυικής Ενδυνάμωσης στο GymPark..Μέρος Πρώτο (Στήθος, Πλάτη)


Θέλεις να γυμναστείς στο GymPark και δεν ξέρεις τον τρόπο; Δεν ξέρεις ποια είναι η σωστή μέθοδος για να πετύχεις αυτό που θέλεις και ποια όργανα πρέπει να χρησιμοποιήσεις;

Πάμε να δούμε αναλυτικά ένα πρόγραμμα μυικής εκγύμνασης που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη φόρμα σου αλλά και να τονώσεις τoυς μυς σου.

Τι είναι και που με βοηθάει

Οι παρακάτω ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να ενδυναμώσεις τις μυϊκές ίνες του στήθους και της πλάτης.

Κατά την προσπάθεια εκτέλεσης των ασκήσεων θυμήσου να βγάζεις αναπνοή για να βοηθήσεις στη σωστή οξυγόνωση των μυϊκών ιστών.

Οι ασκήσεις μυικής εκγύμναση εξυπηρετούν στην διατήρηση της καλής ισορροπίας αλλά και στη βελτίωση της ευλυγισίας. Σκοπός των ασκήσεων είναι να σε βοηθήσουν να τονώσεις τη μυϊκή όσο και την οστική μάζα του σώματος.

Ποια όργανα πρέπει να χρησιμοποιήσω

Τα όργανα που θα χρησιμοποιήσουμε για το σκοπό της μυικής εκγύμνασης του στήθους και της πλάτης είναι:
                              
Εκτάσεων
                                   
 
Πιέσεων Ώμων

Έλξεων Ώμων
 
Παράλληλες Μπάρες
                                            

Κατά την άσκηση φροντίστε να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσεως όπως αυτές αναφέρονται στα όργανα.

Τι πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσω

Το πρόγραμμα γυμναστικής θα πρέπει να εκτελείται 2 έως 3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να δίνουμε στον οργανισμό τη δυνατότητα να ξεκουράσει τους μυϊκούς του ιστούς.

Πριν κάνουμε οποιαδήποτε χρήση των οργάνων δύναμης συνιστάται μια καλή προθέρμανση σε κάποιο από τα αερόβια όργανα (βάδισης αέρος, ποδήλατο ή stepper) . Τελειώνοντας από την προθέρμανση κάνουμε κάποιες διατατικές ασκήσεις (το επίσης γνωστό και ως stretching) για όλες τις μυϊκές ομάδες που πρόκειται να δουλέψουμε (πλάτη, στήθος, ώμους, πόδια)

Τελειώνοντας με τις διατάσεις ξεκινάμε τις πρώτες μας ασκήσεις:

Ενδυνάμωση μυϊκής ομάδας στήθους:

Έχοντας ολοκληρώσει την προθέρμανσή μας ξεκινάμε τις ασκήσεις μας από το μηχάνημα Πιέσεων Ώμων. Διαβάζοντας προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης του οργάνου εκτελούμε τρία set από 12 έως 15 επαναλήψεις το καθένα βγάζοντας σωστή αναπνοή κατά την προσπάθεια εκτέλεσης της προσπάθειας.

GymPark Ν.Μάκρης
GymPark Λουτρακίου (Καταρράκτες)












Ολοκληρώνοντας της προσπάθειά μας στο όργανο Πιέσεων Ώμων μετακινούμαστε στο όργανο Παράλληλες Μπάρες όπου ετοιμαζόμαστε για βυθίσεις. Στηριζόμαστε στις παλάμες με τεντωμένους αγκώνες και επιχειρούμε 2 ή 3 set από όσες ίσες επαναλήψεις μπορούμε. Μέρα με τη μέρα επιχειρούμε σταδιακά να αυξήσουμε τον αριθμό των επαναλήψεων. 



GymPark Γλυδάδας (Δημαρχείο)
GymPark (Πάτρας παλαιό κολυμβητήριο)














Ενδυνάμωση μυϊκής ομάδας πλάτης:

Έχοντας ολοκληρώσει την προθέρμανσή μας ξεκινάμε τις ασκήσεις μας από το όργανο Έλξεων Ώμων. Διαβάζοντας προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης του οργάνου εκτελούμε τρία set από 12 έως 15 επαναλήψεις το καθένα βγάζοντας σωστή αναπνοή κατά την προσπάθεια εκτέλεσης της προσπάθειας.

GymPark Αυστρίας (Βιέννη)
GymPark Bουλγαρίας (Σόφια)










Τελειώνοντας της προσπάθεια μας μετακινούμαστε στο όργανο Εκτάσεων όπου επιχειρούμε πρόγραμμα επίσης τριών set από 12 έως 15 επαναλήψεις το καθένα.

GymPark Γαλατσίου
GymPark Πεύκης














Από set σε set θα πρέπει να μεσολαβεί διάλειμμα τουλάχιστον 30 δευτερολέπτων έως 1 λεπτό.
 
Σε περίπτωση που επιθυμείται να γυμνάσετε περισσότερες από 1 μυϊκές ομάδες τη φορά θα πρέπει να μεσολαβεί διάλειμμα τουλάχιστον 2 -3 λεπτών μετά την ολοκλήρωση της χρήσης κάθε οργάνου.
 
Κατά την προσπάθεια εκτέλεσης κάθε άσκησης πρέπει να θυμάστε να βγάζετε αναπνοή για να βοηθάτε στη σωστή οξυγόνωση των μυϊκών ιστών. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας τη γνώμη σας για το άρθρο...